Nyt voit Merenkurkun Insinöörien ja Insinööriliiton jäsenenä

ostaa lipun Vaasa Festival tapahtumaan torstaille

4.8 etuhintaan 55€/lippu.

max. 2 lippua/jäsen.
Huomaathan ettei lippua saa luovuttaa eteenpäin.

Täältä pääset tapahtumajärjestäjän sivuille:

https://vaasafestival.fi/

Linkki etuhintaiseen 55 euron lippuun:

https://www.netticket.fi/vaasa-festival-torstai-04082022-vaasa

Ostolomakkeella tulee sinun ilmoittaa sekä jäsennumerosi,

että nimesi.


MeKi järjestää jäsentapahtumat

Mailattarien Superpesisotteluun

Su 14.8.2022.
Vastustajana on Roihuttaret Helsingistä ja

ottelu alkaa klo 15.00. 

Meki toimii ottelussa otteluisäntänä.
Ennakkoilmottautumiset tapahtumaan suotavaa

8.8.2022 mennessä tarjoilun vuoksi

Ilmoittautuminen forms linkin kautta

(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRm2dPVJGd2qrSo9FVmwO1BxhIH_GUAozuXFp8uduGY1068w/viewform?usp=sf_link).

Ennen peliä vielä mahdollista osallistua jäsenkortilla.


Padel vuoro

Osana Insinööriliiton joukkueverkostotoimintaa käynnistyivät viikoittaiset padel-vakiovuorot kuudella paikkakunnalla maaliskuun alussa. Kesällä oli tullut toiveita padel-vuorojen aloittamisesta myös Vaasassa. Nyt vuorot ovat ensi viikolla alkamassa. Muualla Suomessa vuoroilla on ollut aivan kivaa suosiota.

https://www.ilry.fi/tapahtumat/padelverkosto-kuudella-paikkakunnalla/

Vaasan vuoro on maanantaisin 17-18.
Vaasan padel-hallissa, osoitteessa Kokkokalliontie 12, Vaasa.


Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta tietoa Insinööriliiton-sivuilla tässä linkissä

Palkkatilastot ja palkkanosturi

Insinööriliiton tutkimustiimi kokoaa työmarkkinatutkimuksen aineistosta julkistavat palkkatilastot , joissa on palkkataulukoita eri aloilta, tehtävistä ja alueilta. Tilastot kuvaavat kokopäivätoimisten insinöörien ja rakennusarkkitehtien ansiotasoa. Ne perustuvat yli 10 000 insinöörin palkkatietoihin.

Palkkatilastoja kannattaa käyttää apuna, kun pohtii sopivaa palkkatasoa uutta työpaikka hakiessa tai tarkastelee nykyisen työnsä palkkausta.

Palkkatilastot lähetetään vuosittain liiton jäsenille postitse. Ne ovat jäsenten käytettävissä myös jäsensivuilla.Muistathan päivittää sähköpostiosoitteesi Insinööriliiton jäsensivulla


Koulutuksen janoon

Lauantai 19.12.2020 - Salla-Maija Vainio, varapuheenjohtaja

kirjoittaja_salla-maija_vainio.pngLiitto julkaisi juuri ensi vuoden koulutuskalenterin. Webinaarien määrä on noussut vuosi vuodelta, nyt suunnitelmissa on jo yli 60. Ensimmäiset lähikoulutukset Vaasaan on varovasti sijoitettu vasta huhti-toukokuulle.

Työllisyyden epävarmoina aikoina on hyvä parantaa asemiaan työmarkkinoilla. Monilla työnhaku on alkanut poikkeavan tilanteen vuoksi, mutta muidenkin kannattaa päivittää osaamistaan jo sen varalle, että CV:lle tulee käyttöä. Liiton työnhaun koulutuksissa saat välineitä osaamisesi esiin tuomiseen ja samalla saat uravalmentajien parhaat vinkit. Poikkeusajat voivat korostaa ihmisten ominaisuuksia, joten nyt on hyvä aika arvioida omia kykyjä ihan uusin eväin. Mitkä olivat tänä vuonna parhaat selviytymiskeinosi? Ehkä ne kannattaa listata omaan työhakemukseesi kuvaillessasi parhaita ominaisuuksiasi.

parhaat_ominaisuuteni.jpg

Koulutuksia selatessa kannattaa samalla voi vilkaista ammatillisen koulutuksen muita osioita. Itse olen käynyt niin lähi- kuin etäkoulutuksia liitolta vuosien varrella enkä varmasti yhtään turhaan. Mielenkiintoisia on ollut mm. eri työelämätaitojen ja projektityön koulutukset, Koulutus-sivulla olevista kategorioista kuvittelisi löytyvän jokaiselle insinöörille jotain mielenkiintoista.

koulutuksen_avainsanat.PNG

Olin itsekin ilmoittautunut LEAN-koulutukseen Vaasassa, kunnes se peruttiin Vaasan noustessa kerta heitolla Suomen koronapääkaupungiksi. Liitto perui kerralla kaikki lähikoulutukset loppuvuodelta, mutta samalla alkoi korvata niitä webinaareilla ja pääsin ensimmäisten joukossa pilottiin testaamaan Lean Six Sigma Yellow Belt -etäkoulutusta. Koulutus oli nähtävästi saanut hyvät palautteet, koska se löytyy nyt koulutuskalenterista. Lähiopetuksesta kaipaan ajatusten vaihtoa, mutta kyllä etunsa on, kun pystyy tekemään koulutuksen kokonaan kotisohvalla omaan tahtiinsa.

Jos etuja tarvitsee koulutuksista vielä luetella, niin tässä muutama:

- Auttaa tuntemaan itsensä työntekijänä, jotta osaa tarttua oikeanlaisiin haasteisiin

- Oppii työelämästä asioita, joihin ei normaaliarjessa törmää, mutta tietoista voi hyvinkin olla hyötyä

- Saa hyvin huokeaan hintaan ammatillisia koulutuksia, koska ne kuuluvat jäsenmaksuusi

Ja vihdoin ja viimein, koulutukset löytyvät täältä www.ilry.fi/koulutukset. Jos aikataulut eivät sovi omiin aikatauluihisi, voi liiton sivuilta katsoa myös webinaaritallenteita, sekä tietysti tarvittaessa ottaa yhteyttä uravalmentajiin.

Hyviä koulutuksia kaikille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koulutus, työnhaku, uravalmennus, insinööriliitto

Lisää kirjoituksia