Koulutuksen janoon

Lauantai 19.12.2020 - Salla-Maija Vainio, varapuheenjohtaja


kirjoittaja_salla-maija_vainio.pngLiitto julkaisi juuri ensi vuoden koulutuskalenterin. Webinaarien määrä on noussut vuosi vuodelta, nyt suunnitelmissa on jo yli 60. Ensimmäiset lähikoulutukset Vaasaan on varovasti sijoitettu vasta huhti-toukokuulle.

Työllisyyden epävarmoina aikoina on hyvä parantaa asemiaan työmarkkinoilla. Monilla työnhaku on alkanut poikkeavan tilanteen vuoksi, mutta muidenkin kannattaa päivittää osaamistaan jo sen varalle, että CV:lle tulee käyttöä. Liiton työnhaun koulutuksissa saat välineitä osaamisesi esiin tuomiseen ja samalla saat uravalmentajien parhaat vinkit. Poikkeusajat voivat korostaa ihmisten ominaisuuksia, joten nyt on hyvä aika arvioida omia kykyjä ihan uusin eväin. Mitkä olivat tänä vuonna parhaat selviytymiskeinosi? Ehkä ne kannattaa listata omaan työhakemukseesi kuvaillessasi parhaita ominaisuuksiasi.

parhaat_ominaisuuteni.jpg

Koulutuksia selatessa kannattaa samalla voi vilkaista ammatillisen koulutuksen muita osioita. Itse olen käynyt niin lähi- kuin etäkoulutuksia liitolta vuosien varrella enkä varmasti yhtään turhaan. Mielenkiintoisia on ollut mm. eri työelämätaitojen ja projektityön koulutukset, Koulutus-sivulla olevista kategorioista kuvittelisi löytyvän jokaiselle insinöörille jotain mielenkiintoista.

koulutuksen_avainsanat.PNG

Olin itsekin ilmoittautunut LEAN-koulutukseen Vaasassa, kunnes se peruttiin Vaasan noustessa kerta heitolla Suomen koronapääkaupungiksi. Liitto perui kerralla kaikki lähikoulutukset loppuvuodelta, mutta samalla alkoi korvata niitä webinaareilla ja pääsin ensimmäisten joukossa pilottiin testaamaan Lean Six Sigma Yellow Belt -etäkoulutusta. Koulutus oli nähtävästi saanut hyvät palautteet, koska se löytyy nyt koulutuskalenterista. Lähiopetuksesta kaipaan ajatusten vaihtoa, mutta kyllä etunsa on, kun pystyy tekemään koulutuksen kokonaan kotisohvalla omaan tahtiinsa.

Jos etuja tarvitsee koulutuksista vielä luetella, niin tässä muutama:

- Auttaa tuntemaan itsensä työntekijänä, jotta osaa tarttua oikeanlaisiin haasteisiin

- Oppii työelämästä asioita, joihin ei normaaliarjessa törmää, mutta tietoista voi hyvinkin olla hyötyä

- Saa hyvin huokeaan hintaan ammatillisia koulutuksia, koska ne kuuluvat jäsenmaksuusi

Ja vihdoin ja viimein, koulutukset löytyvät täältä www.ilry.fi/koulutukset. Jos aikataulut eivät sovi omiin aikatauluihisi, voi liiton sivuilta katsoa myös webinaaritallenteita, sekä tietysti tarvittaessa ottaa yhteyttä uravalmentajiin.

Hyviä koulutuksia kaikille!

Avainsanat: koulutus, työnhaku, uravalmennus, insinööriliitto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini